Maintenanz platform?
Gemak dient de installateur!

NEEM DE VOORSPRONG

Comfort en techniek maken het de installateur makkelijker. Daarom is er het Maintenanz platform. We maken u hier graag bekend met de voordelen! Op de website besteden we aandacht aan ontwikkelingen: NIEUWS en delen we onze praktijk-ervaring en mening over onderwerpen uit de praktijk: BLOG.

Maar er is véél meer:

1. INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de email-NIEUWSBRIEF. Deze brengt u maandelijks informatie over de ontwikkelingen van Maintenanz en nieuwtjes uit de installatiepraktijk.

2. AANMELDEN ABONNEMENT

Een abonnement nemen (een licentie is altijd pér persoon) op het Maintenanz platform kan hier: AANMELDEN.

PROEF-PERIODE: Bij aanmelden vóór 31 oktober 2019 heeft elke licentie-nemer een gratis proef-periode van 6 maanden om kennis te maken met de voordelen van het platform.

Image

3. INLOGGEN BEHEERDERS PORTAL
In het beheerders-portal heeft u toegang tot de abonnement(en)- administratie waar uw licentie- en bedrijfsgegevens staan. In deze omgeving kunt u EXTRA abonnementen afsluiten voor de tablets van uw medewerkers (binnen het bedrijfs-account) én deze vervolgens beheren.

4. INLOGGEN PROFESSIONAL PORTAL
Het professional-portal is uw online dashboard. Hier staan de werkorders, klantbonnen, installatie- en meetgegevens én de rapportage van onderhouds- en service-interventies per klant / installatie. Deze kunt u aanmaken, inzien en beheren. Compleet en overzichtelijk!


MODULES

Het Maintenanz platform is opgezet om de installateur snelheid en gemak te bieden bij de dagelijkse werkzaamheden. Het is ingedeeld in modules, voor een totaaloverzicht daarvan zie: HOME. De beschikbare modules zijn (per 1 juli 2019):

1. RAPPORTEREN en AFMELDEN
Werkzaamheden aan onderhouds- en servicewerkzaamheden zijn in de applicatie snel in te voeren en te beheren. Alle klantgegevens (ook factuuradres(-sen), installatiegegevens én de werkorder(s) heb je dan overzichtelijk in één hand. Dit bespaart veel administratieve tijd: je kunt direct aan het werk.

2. ROOKGASMETING

Met deze module is het uitvoeren van een rookgasmeting een peuleschil. Geen gehannes meer met formulieren en kans op (lees-) fouten. De meetgegevens worden rechtstreeks (via Bluetooth) in de applicatie ingelezen en gekoppeld aan de klant-, werkorder-, en installatie-gegevens. Meetgegevens kunnen met een druk op de knop worden verzonden naar de eigen administratie, of (geselecteerde) derden. En, heel praktisch: ze zijn beschikbaar bij een volgende interventie.

3. INSTALLATIEPAS©
Het Maintenanz platform werkt met QR-code stickers. Elke installatie krijgt met deze Installatiepas© QR-code zijn eigen -unieke- identiteit. Voor de installateur die deze installatie beheert zijn alle feitelijke gegevens over onderhouds- en service-interventies, maar ook aantekeningen, in één oogopslag zichtbaar.
Dat geeft echt snelheid ín het werkveld. Alle informatie over de betreffende installatie: interventies en handelingen, staan direct overzichtelijk in het 'professional portal'.


WET- EN REGELGEVING

Vooruitlopend op de landelijke eisen met betrekking tot wet- en regelgeving is het Maintenanz Platform een ideale manier om geleidelijk te groeien tot de nieuwe (verplichte) werkwijze.

A. WERK AAN DE WINKEL
De overheid is druk in de weer met het ontwikkelen van een nieuw stelsel met eisen waaraan àlle installateurs, groot en klein, zich moeten houden bij het uitoefenen van hun vak. Dat betekent een behoorlijke druk op de toch al schaarse tijd. Het Maintenanz platform heeft als primaire doelstelling de installateur daarin te ontzorgen. Het levert al concreet voordeel op bij de huidige werkzaamheden, maar het geeft vooral ook een voorsprong richting de nieuwe eisen die aan het vakmanschap gesteld gaan worden.

B. STAP VOOR STAP
Voor installateurs een geruststellende gedachte: NIET het wiel opnieuw gaan uitvinden of straks weer helemaal van-voor-af-aan moeten beginnen.
Met het Maintenanz platform kun je stap voor stap groeien naar (toekomstige) conformiteit EN, al doende, de meest actuele wet- en regelgeving conform de opgelegde kaders en richtlijnen hanteren.

C. COMPLEET EN HANDZAAM
Het Maintenanz platform wordt permanent ververst met de meest actuele praktijk-eisen, nieuwste procedures en registratie. Daarmee is het hét digitale gereedschap om installateurs in de (nieuwe) praktijk en processen te ondersteunen. Je hebt tenslotte al genoeg aan je hoofd. Want je wilt zo min mogelijk zorgen hebben over:
- VAKPASPOORT
- ACCREDITATIE / CERTIFICERING
- OPLEIDING
- MONITORING / CONTROLE


Twee rechterhanden.
En een slimme kop er op.

Handigheid zit in de genen van elke installateur. Daarom heeft hij gekozen voor dit vak. Kennis is het sleutelwoord. Veel of weinig ervaring? Nieuw type installatie? Maakt niet uit, want Maintenanz helpt je een handje: snel zoeken op een trefwoord, direct vinden waar je naar op zoek bent.

Veiligheid staat te allen tijde op de eerste plaats. Een correcte oplevering binnen de richtlijnen of een snelle oplossing binnen de voorschriften bij een storings-interventie maakt dat je trots kunt zijn op je werk. En een tevreden klant rijker bent.

Snelheid. Zekerheid. Veiligheid.
Dat zijn de pijlers van het Maintenanz platform. We introduceren de eerste werkmodules:
- Rapporteren en Afmelden
- Rookgasmeting én de
- © Installatiepas
Die combinatie levert een forse tijdwinst op, maar gelijktijdig ook registratie en daarmee historie. Dus elke volgende keer dat je naar eenzelfde adres gaat heb je de volledige informatie van de betreffende installatie in je hand. Ook van het werk dat een collega of àndere installateur eerder heeft verricht. Handig!